joi, 25 iunie 2009

Sezonul de vinatoare incepe

Este 25 iunie... si sezonul de vinatoare aproape ca a inceput.
In acest moment m-as putea duce la căprior, şacal, vulpe, cioară grivă, cioară de semănătură,cioară neagră si coţofană sa incep sa imi fac mina... dar nu stiu inca. Trebuie oricum sa mai trec pe la asocoatie sa mai vorbest cu "baietii". Sa imi cumpar cartuse... si chestii din astea marunte... dar care costa bani, iar acuma este sezonul familiei... concediul... bla bla. Vinatorii cred ca stiu despre ce vorbesc.

Intre timp sa mai scriu si eu ceva, sa nu se mai supere cei citiva cititori ai mei, ca nu mai dau pe aici. O veste buna ar fi ca s-a publicat Ordinul nr. 287/2009 privind aprobarea cotelor de recolta pentru speciile de fauna de interes cinegetic, la care vanarea este permisa, pentru sezonul de vanatoare 15 mai 2009 - 14 mai 2010.- detalii gasiti pe acest link: Ordinul 287 (nu stiu cit timp va fi linkul acesta activ, din care cauza daca se dezactiveaza imi cer scuze.


Alta stire interesanta gasita pe net ar fi dintr-unul din ziarele de vaza a Romaniei unde am gasit stirea ca dl Tiriac renunta la Fondul de Vinatoare de la Balc, Bihor. Acesta a avut dreptul de gestiune din 2005. Acum Ministerul Agriculturii va organiza licitaţie pentru atribuirea a 44 de domenii, inclusiv fondul mai sus amintit. Licitaţia va porni de la 3.819 €, pretul pe care acesta la platit in 2005. Afaceristul a renunţat la domeniu dupa ce legislaţia a fost modificată, iar taxa anuală a ajuns la 300.000 €.

Niciun comentariu: