joi, 25 iunie 2009

Vinatori traditionale... pe glob


M-am tot gindit ce este in capul acestor oameni... care oameni? va intrebati desigur si unii vinatori autohtoni vor vrea sa sara cu gura pe mine, dar cum inca nu am facut public acest blog, nu vor comenta decit cei citva care il vor gasi.


Deci (acel cuvint enervant de pe vremea examenelor) la ce ma refer. Vinatoarea de pui de foca si/sau de foca de prin Canada (FOCI: video), vinatoarea de balene cu cocoasa de prin Japonia si cea de balene brazdate comune din Islandei Balene sau video Balene video, Vinatoarea de urs polar de prin Alaska si Norvegia, Canada, etc Ursi: video , si multe alte tipuri ce le voi aduna aici, in acest post.

Multe informatii puteti afla si de pe situl: Ecomagazin... cautati vinatoare.. :)


Vinatoarea de elefanti.... Video
Vinatoarea de rinoceri.... Video

Ca vinam un iepure, un cerb, un fazan sau un urs este una..., dar sa vinam niste animale care (parerea mea) sunt pe cale de disparitie, sau au un sistem de aparare absolut ineficient in fata omului (ex.foca) si, unele, sa platim mi se pare aberant. Daca as fi indigen si as depinde de acel vinat as mai spune, dar... doar de placere... nici nu ii pot spune SPORT... deci ce este? HOBBY, PASIUNE sau VREM SA NE ARATAM FORTA INARMATI CU UN "TUN".

Inca una gasita de un prieten... nevinator.. :) despre ce ii duce mintea pe oameni... care se cred specia dominanta pe pamint...pina la proba contrarie, sper.
Foarte interesant si... tradus (video)

Un comentariu:

Speedy Gonzales spunea...

Eu inteleg ca ceea ce vad in filmele respective este ucidere in masa a animalelor si noi lasam asta, dar cum ramane cu vanatorii? Nu participa si acestia la distrugerea naturii. Acestia ar trebui sa protejeze cu arma lor animalele, nu sa le omoare.